maandag 30 januari 2017

eerste inloopbee

Hoera ,zaterdag was het zo ver.... het winkeltje geopend en klaar voor de eerste inloopbee. De plaatselijke krant had er eerder een stukje aan gewijd, en daarop kreeg ik wat enthousiaste reacties van mede quiltsters. Zij zouden komen....maar ja... het blijft toch spannend om te zien of dat ook echt gebeurd ?  NOU,  het gebeurde wel. Er kwamen 7 hele lieve dames uit de buurt met de mooiste quilts, om lekker aan te werken. Manlief had voor de gelegenheid appeltaart gebakken ( voor de eerste keer in zijn leven !) en schonk vrolijk koffie en thee .Ook hij was helemaal in zijn element .
De dames vonden het gelukkig ook leuk ,dus een clubje is geboren !!!
Gelijk daarna kreeg ik de kriebels ,want als die dames zo mooi quilten ,moet ik nog veel meer mooie stofjes hebben ,en meer kleuren garen, en  en ... en... Dus zondags, Hop in de auto op weg naar de groothandel en daar nogmaals heel flink ingeslagen. De winkel raakt voller ...Kan niet wachten tot de volgende bee...hopelijk weer net zo gezellig !
Graag tot ziens dames ,en veel plezier

maandag 23 januari 2017

Tijdrovend

 Dit is een fijne quilt om tussendoor te maken,,,niet moeilijk ,op de naaimachine en lekker stitchen. Wat sneller klaar dan die hele mooie maar tijdrovende quilts die er ook nog liggen te wachten om te worden agemaakt..

Waarom heeft een dag maar 24 uur ????

En waarom heb ik nu juist deze verslaving gekregen ,van lapjes ,draadjes,steekjes, (en ook weer steekjes uithalen ?grgrg,)



 Dit is nu zo'n voorbeeld van een hele tijdrovende quilt.
DE STONEFIELDS
Wat een leuke quilt was dat om te maken. !! Daar heb ik echt van genoten ,hoor. Vond het zelfs een beetje jammer toen die af was...

Maar , hup, naar het volgende project


zondag 1 januari 2017

nieuwjaar !!

Ten eerste voor iedereen een mooi ,gezellig en vooral gelukkig nieuwjaar !
Wat is er veel gebeurd de afgelopen tijd ; vooral de start van mijn winkeltje heeft een hoop hoofdbrekens gekost. Hoe ga ik deze piepkleine ruimte goed gebruiken en wanneer ga ik open.
Natuurlijk wil ik graag zoveel mogelijk leuke spulletjes kwijt en veel quilts ophangen,maar....keuzes maken is hierin best moeilijk. Niet alles kan....
Toch even een voorproefje :








Ik probeer zoveel mogelijk verschillende soorten quilts te maken ,maar merk dat de applicatie quilts de voorkeur hebben. Ook ben ik bezig met kartonnage en zal in de zomer hiermee aan de slag gaan als workshop !  Op de volgende blog zal ik proberen wat meer foto's  te plaatsen . Voor nu :
Veel plezier in 2017  en vooral : blijf quilten.